Historia

Entreprenörfamiljen Ricknes

Yvonne Rickne
För en Örebroare är namnet Rickne förknippat med Ernst Rickne som drev sportbutiken Ricknes Sport. Ernst som vunnit SM i terränglöpning och älskade att fiska på somrarna levde för allt som hade med sport att göra. Yvonne, hans äldsta dotter, fick tidigt börja i butiken och redan 1974 började hon med redovisning.

När det vart dags att starta eget var det inte svårt att välja namnet Ricknes Redovisning, då namnet redan var inarbetat i Örebro. Började som en enskild firma 2005, när Yvonnes äldsta dotter Pia kom in i företaget 2008 bildade de tillsammans ett AB. 2010 tog Pia över rollen som VD.

Det som hela tiden drivit företaget från början är Yvonnes kärlek och intresse för siffror, speciellt löner, hennes specialitet är dock inkomstdeklarationer. Det som driver alla på firman är vår vilja att hjälpa företagare och få dem förstå hur siffrorna skall tolkas, samt kunna lotsa våra kunder i sina val fram till den bästa lösningen.

2011 fundera vi på hur vi skulle sticka ut i våran bransch och efter ett möte med Daniel på Ballongflyg i Örebro så resulterade det i att vi köpte in oss som sponsor på en luftballong.

Ricknes Redovisning AB har forsatt växt sen det startades och företaget har nu fått tillskott av fler anställda som delar Yvonnes energi och glädje.